Kategoria: Nauka / Szkolenia /
Dodane: 20/01/2023 07:41:13
2 tygodnie temu
W ramach RHD mo¿liwa jest równie¿ produkcja i sprzeda¿ konsumentom koñcowym produktów niezwierzêcych:
surowców ro¶linnych
przetworów z owoców i warzyw (np. soki owocowe, d¿emy, owoce suszone, kiszonki, marynaty i soki warzywne)
przetworów zbo¿owych (np. m±ki, kasze, p³atki, otrêby) pieczywa, pieczywa cukierniczego, ciast i ciastek przypraw koncentratów spo¿ywczych olejów gotowych posi³ków (potraw) (np. nie miêsne pierogi, kopytka i kluski ¶l±skie, knedle z owocami, placki ziemniaczane) napoi bezalkoholowych
Podmiot prowadz±cy RHD ma obowi±zek prowadzenia i przechowywania dokumentacji umo¿liwiaj±cej okre¶lenie ilo¶ci ¿ywno¶ci zbywanej rocznie w ramach takiego handlu, odrêbnie za ka¿dy rok kalendarzowy.
Gospodarstwo RHD musi mieæ Ksiêgê HACCP i szkolenie HACCP
Kontakt:
Janusz
Telefon:
602777926
Email:
Ods³on: 754